Тисячі китайських вчених залишають Штати через звинувачення в шпигунстві

Китай відхилив звинувачення і назвав їх сміхотворними

Понад 1000 китайських дослідників покинули Сполучені Штати на тлі репресій з боку влади у зв'язку з крадіжкою технологій, заявили в середу високопоставлені представники служби безпеки США, додавши, що китайські агенти вже націлені на нову адміністрацію Байдена. Китай відхилив звинувачення і назвав їх сміхотворними.

Джон Демерс, начальник відділу національної безпеки Міністерства юстиції США, повідомив в ході дискусії, організованої аналітичним центром Aspen Institute, що дослідники покинули країну, а департамент порушив кілька кримінальних справ проти китайських бойовиків за промислове і технологічне шпигунство.

"Тільки китайці мають ресурси, здібності й волю для того, щоб брати участь в тій масштабній діяльності по іноземній експансії, яку агентства США спостерігали в останні роки", - сказав Демерс.

Вільям Еваніна, начальник відділу контррозвідки Офісу директора національної розвідки США, повідомив, що китайські агенти націлилися на персонал нової адміністрації обраного президента Джо Байдена, а також на людей, близьких до команди Байдена. Він не став вдаватися в подробиці.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що США продадуть зброю відразу 6 країнам на 1,55 млрд дол..