Трамп чи Гарріс: результати опитувань за два тижні до виборів у США

Попри перевагу Камали Гарріс у загальнонаціональних опитуваннях, Дональд Трамп має кращі результати у спірних штатах, які і визначають переможця.

За два тижні до виборів у США віцепрезидентка Камала Гарріс хоч і зберігає лідерство в загальнонаціональних опитуваннях, однак Дональд Трамп поступово скорочує відрив.

Згідно з усередненими результатами опитування Fivethirtyeight, Камала Гарріс має 48,1% підтримки американців та випереджає Дональда Трампа на 1,7% пункти, який має 46,4%. За три тижні до виборів Камала Гарріс мала перевагу над Трампом у 2%. Найбільша перевага у віцепрезидентки була у серпні – понад 4%.

На виборах у 2024 році у США є сім спірних штатів, які і визначать переможця президентських перегонів між Дональдом Трампом та Камалою Гарріс. Згідно з показниками 270towin, Трамп має перевагу у п’яти штатах, однак у більшості з них вона на рівні статистичної похибки. Камала Гарріс з семи штатів лідирує у двох.

  • - Пенсильванія – 0,3% на користь Трампа;
  • - Мічиган – 0,4% на користь Трамп;
  • - Вісконсин – 0,5% на користь Гарріс;
  • - Північна Кароліна – 0,6% на користь Трампа;
  • - Джорджія – 1,9% на користь Трампа;
  • - Аризона – 1,7% на користь Трампа;
  • - Невада – 0,3% на користь Гарріс.

У порівнянні з результатами опитування з минулий тиждень, Камала Гарріс втратила перевагу у Мічигані, однак забрала собі Неваду. Трамп зменшив свою перевагу у Північній Кароліні, однак отримав на 1% пункт більше у Джорджії.

Також шанси на перемогу оцінили букмекерські компанії, які віддають перевагу Трампу - 60%. На перемогу Гарріс дають 39% шансів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Гарріс дала прогноз на закінчення війни в Україні у якому вказала на перемогу російського диктатора Володимира Путіна.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на погрози Трампа завдати удару по Москві.