Трамп дасть добро на капітуляцію України за однієї умови. Про що мова

Дональд Трамп, якщо стане президентом США, може прийняти рішення як щодо підтримки України у війні з Росією, так і «благословити» її капітуляцію, заявив в інтерв’ю «Главреду» військовий експерт Михайло Самусь

Насправді важко спрогнозувати, яким чином поведе себе Дональд Трамп у питанні війни в Україні, якщо він зможе виграти президентські вибори у Сполучених Штатах, відзначає Михайло Самусь.

За його словами, Трамп є таким собі "джокером", який може прийняти рішення, які ніхто від нього не очікує. Експерт вважає, що насправді він може допомогти Україні у війні з Росією, але за однієї умови.

Як вважає Самусь, якщо Сили оборони у 2024 році зможуть переломити ситуацію на фронті на свою користь і впритул наблизитися до тимчасово окупованого Криму, який грає ключову роль у війні, то Трамп може навіть прийняти рішення передати Україні "Томагавки".

Якщо ж Збройні сили не зможуть протягом року переломити ситуацію на фронті на свою користь, тоді Трамп "благословить" капітуляцію України, оскільки не бачитиме сенсу вкладатися в Україну, підкреслив експерт. За таких умов він почне знову розвивати бізнес з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, бо це буде більш вигідно для США, підсумував Самусь.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що є багато різних гіпотез із приводу того, як діятиме Дональд Трамп у питанні України, якщо він зможе перемогти на президентських виборах у Сполучених Штатах. Є думка, що він відмовиться від допомоги Києву, оскільки у США просто немає для цього ресурсу. Також є думки, що Трампу вигідніше підтримувати Росіє та розвивати із нею бізнес.

Втім, також є думки, що насправді Трамп підтримає сильного, і якщо Україна зможе довести свою силу на полі бою, то республіканець може більш суттєво допомагати Києву, ніж демократи, які надають допомогу Україні "по чайній ложечці".