Трамп готовий вирішувати питання України без України: про що мова

Трамп переконаний, що про мир в Україні він може домовитися з РФ, при цьому інтереси Україні його не турбують

Інтерв’ю Дональда Трампа бізнесмену Ілону Маску вкотре продемонструвало, що його бачення того, як може завершитися війна в Україні, не змінилося, вважає публіцист Віталій Портніков.

За його словами, колишній американський президент впевнений, що головним інструментом для закінчення цієї війни є його розмова із президентом Росії Володимиром Путіним, з яким, як підкреслив Трамп, вони й раніше непогано ладнали. При цьому Портніков додав, що Трампу не вдавалося із Путіним домовитися ні про що, але його це не бентежить.

"Позиція колишнього американського президента щодо закінчення війни в Україні так і не змінилося. Трамп впевнений, що ключем до закінчення цієї війни мають стати його власні перемовини з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, що питання майбутнього України має бути вирішене без України. Бачення Трампом світу — це домовленості керівників провідних держав світу, а от керівники інших, менших держав, мають просто погоджуватися із тими рішеннями, які будуть ухвалені на цих самітах", - вважає Портніков.

Окрім того, за його словами, усі плани, які пропонують Трампу, абсолютно не переконують колишнього американського президента, який звик не звертати уваги на поради своїх радників тоді, коли вони не відповідають його власному баченню світу. І тому, вважає експерт, не потрібно жити в ілюзіях і вважати, що публікація того чи іншого сприятливого для України плану закінчення війни, який буде написаний кимось з провідних республіканців, якось позначається на позиціях Дональда Трампа.

"Республіканці не можуть вплинути на екс-президента, який, фактично, приватизував цю історичну партію Сполучених Штатів і нав'язав їй власний порядок денний, відмінний від тих традиційних цінностей, якими керувалася Республіканська партія. Ми можемо чітко говорити, що американські республіканці під впливом Трампа перейшли з правих на ультраправі політичні позиції", - додав Портніков.

Більше того, каже експерт, Трамп абсолютно впевнений у нездатності України продовжувати війну з Росією, і вважає, що будь-яка домовленість із Путіним, навіть така, яка буде враховувати побажання колишнього американського президента і чинного президента Російської Федерації, будуть порятунком України.

"Будь-який результат перемовин із російським диктатором Дональд Трамп буде видавати за свою велику зовнішньополітичну перемогу, навіть якщо це не буде відповідати дійсності", - додав Портніков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що саме таких переговорів про Україну без України хоче кремлівський диктатор Путін.