Трамп розповів про нову перемогу Путіна

На думку Трампа, обмін ув'язнених став "перемогою для Путіна чи будь-якої іншої країни, яка має з нами справу"

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп розкритикував домовленість про обмін ув'язнених між Росією та Заходом. Як передає портал "Коментарі", свою думку щодо цього Дональд Трамп озвучив у п'ятничному ефірі телеканалу "Fox Business".

Дональд Трамп вважає, що обмін ув'язнених став "перемогою для Путіна чи будь-якої іншої країни, яка має з нами справу".

Говорячи про звільнення репортера The Wall Street Journal Евана Гершковича, він визнав, що повернення ув'язнених із Росії є добрим для США, але заявив, що домовленості, за якими це сталося, "дуже погані".

"З нами (тобто при Трампі при владі. – Ред.) цього б не сталося. Ми б його (Гершковича. – Ред.) повернули. Нам би не довелося нічого платити. Нам би не довелося відпускати одних із найбільших убивць світу, тому що саме це і сталося, як ви знаєте", – додав Дональд Трамп.

Імовірно, республіканець мав на увазі Вадима Красікова – агента російського ФСБ, засудженого у Німеччині у 2019 році за вбивство чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі у Берліні.

Зазначимо, Білий дім напередодні спростував заяви республіканців про нібито ослаблення санкцій чи плату в обмін на звільнення ув'язнених у Росії.

Нагадаємо, 1 серпня відбувся масштабний обмін полоненими між Росією та Білоруссю, а також низкою країн Заходу. Захід домовився з Російською Федерацією про звільнення 16 політичних ув'язнених, включаючи трьох американців та одного власника грін-картки, які вже повертаються додому. Про це повідомив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у своєму Twitter-акаунті.

Байден зазначив, що угода стала дипломатичним подвигом. Загалом домовленість передбачала звільнення 16 осіб із Росії, включаючи двох німців та сімох громадян Росії, які були політичними ув'язненими у своїй власній країні. Президент США також привітав зусилля союзників, які брали участь у складних переговорах, щоб досягти цього результату. Серед цих країн були: Німеччина; Польща; Словенія; Норвегія; Туреччина.