Трамп відмовився від покупки мільйонів доз вакцини Pfizer - ЗМІ

США не куплять додаткові 100 млн доз, поки Pfizer не виконають свої міжнародні зобов'язання з постачання

Адміністрація Трампа відмовилася від покупки ще 100 мільйонів доз вакцини Pfizer, поки компанія не виконає зобов'язання по інших міжнародним договорам. Про це пише The Guardian, The New York Times і Associated Press.

Вважається, що вакцина Pfizer буде схвалена групою вчених Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів вже на цьому тижні, а в найближчі місяці очікується доставка 100 мільйонів доз - цього достатньо для 50 мільйонів американців.

Відповідно до контракту з Pfizer адміністрація Трампа зобов'язалася купити перші 100 мільйонів доз. Цього літа Білий дім вирішив не бронювати додаткові 100 мільйонів доз для постачання в другому кварталі 2021 року, за словами людей, які спілкувалися з Associated Press в умовах анонімності.

За кілька днів до очікуваного затвердження вакцини адміністрація Трампа змінює курс, але неясно, чи зможе Pfizer, яка з того часу взяла на себе зобов'язання перед іншими країнами, задовольнити останній запит США в ті ж терміни.

Було встановлено, що вакцини Pfizer і Moderna володіють 95% ефективністю проти коронавірусу. Перші дози будуть відправлені протягом декількох годин після отримання дозволу FDA, як заявив розробник вакцини. Зберігання, транспортування та застосування препарату вимагає чіткого дотримання інструкцій і певних умов.

Нагадаємо, вчора, 7 грудня, вчені Pfizer опублікували схему розпізнавання симптомів коронавірусу, котра дозволить відрізнити його від грипу або застуди.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що ЄС отримає вакцину від коронавірусу до Нового року, як заявили Pfizer.