Трамп вляпався у расистський скандал критикуючи Гарріс

Чорношкірі журналісти обурились через заяви Дональда Трампа про Камалу Гарріс.

Кандидат в президенти США Дональд Трамп виступив з расистськими образами у бік його головної конкурентки та віцепрезидентки Камали Гарріс. Крім того, Трамп назвав себе "найкращим президентом для чорношкірих" за останні 150 років.

Дональд Трамп відвідав захід організований "Національною асоціацією чорношкірих журналістів" у Чикаго. Під час розмови журналісти пригадали, що Трамп ставив під сумнів американське громадянство колишнього президента США Барака Обами і дозволяв собі зневажливі висловлювання щодо чорношкірих журналістів.

Трамп відповів, що "любить чорношкірих людей у цій країні" після чого висловився про колір шкіри свої ймовірної суперниці на президентських виборах.

"Я не знав, що вона чорна, поки вона раптом не стала чорною пару років тому, а тепер хоче бути відомою як чорна. Я не знаю, вона індіанка чи чорна?", - сказав Трамп.

Аудиторія відреагувала на такі заяви свистом та несхвальними відгуками. Подібна реакція була і на слова лідера республіканців, коли той сказав, що є "найкращий президент для чорношкірих з часів Авраама Лінкольна", який скасував рабство в США в 1862 році.

Після свого півгодинного виступу Трампу аплодувало лише кілька людей у залі.

На коментарі Трампа відреагувала прессекретарка Гарріс Карін Жан-П'єр, яка назвала коментарі колишнього президента "образливими" і наголосила, що ніхто не має права вказувати будь-кому, хто він і як себе ідентифікує.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли про племінника Трампа, який заявив, що підтримає Камалу Гарріс на виборах президента. Родич Трампа пояснив це скандальними заявами свого дядька, зокрема і з расистськими висловами.

Також "Коментарі" писали про зустріч Володимира Зеленського та Камали Гарріс за тиждень до повномасштабного вторгнення, де сталось непорозуміння між двома політиками.