Трамп, якщо переможе на виборах, хоче вивести США з НАТО: у Байдена відреагували

У Байдена відповіли на зухвалі заяви Трампа і наголосили, що він підлабузнюється до Путіна та інших диктаторів

Колишній американський президент Дональд Трамп, якого знову висунули кандидатом від республіканської партії вже подумує, як вивести Америку з НАТО, коли він здобуде перемогу на президентських виборах у наступному році.

Про це інформує Rolling Stone. Повідомляють, що екс-президент мав намір вивести Сполучені Штати з Альянсу ще тоді, коли був обраний на перший президентський термін, але від такого кроку його відмовили, і не один раз високі чиновники з адміністрації.

Вже зараз Дональд Трамп та його союзники обдумують, як найшвидше згорнути участь Сполучених Штатів в Альянсі на просту "резервну" позицію, як про це каже колишній американський президент. Він, як кандидат від республіканців на президентських виборах заявив, що взагалі не має бажання чути, щоб вищі посади в адміністрації займали "любителі Альянсу".

Вже тепер екс-президент продовжує наголошувати про те, що він готовий згорнути участь США в НАТО. Але обмовлюється, що цього можливо уникнути, якщо Північноатлантичний Альянс згодиться з його вимогами. Трамп домагається, аби неамериканські члени НАТО відчутно збільшили власні відрахування на оборону. Ще в числі його умов є переоцінка головного принципу, за яким напад на одного учасника Альянсу рівнозначний нападу на всіх.

Зрозуміло, що на зухвалі заяви екс-президента була озвучена позиція представників передвиборчої кампанії діючого президента Джо Байдена. Речник кампанії Аммар Мусса наголосив, що його конкурент є підлабузником диктаторів і турбується тільки про себе.

"Погрози Дональда Трампа послабити НАТО і стати на бік Володимира Путіна підривають силу Америки на світовій арені і загрожують нашій національній безпеці. На посаді президента Дональд Трамп провів чотири роки, підлабузнюючись до диктаторів і роблячи нашу країну менш безпечною. Думка про те, що він відмовиться від наших союзників, якщо не доб'ється свого, підкреслює ту правду, яку ми вже знаємо про Дональда Трампа: єдина людина, про яку він піклується, – це він сам", – сказав Аммар Мусса.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Трамп розповідав про свою розмову із Зеленським.