Трамп закликав до найсуворішого покарання за підпал прапора США

Президент США Дональд Трамп впевнений, що осквернення державного прапора - це кримінальний злочин, за який винний повинен бути закритий у в'язниці

Американський президент Дональд Трамп різко засуджує прояви вандалізму і осквернення державної символіки США. Він вважає, що за подібне порушення, винний повинен нести кримінальну відповідальність, аж до тюремного ув'язнення. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на заяву глави Білого Дому у Вашингтоні під час передвиборчого мітингу.

Дональд Трамп висловив свою позицію у світлі масових протестів і заворушень в зв'язку з убивством чорношкірого американця Джорджа Флойда, в результаті чого натовпу протестувальників почали трощити пам'ятники і знищувати державну символіку США, як, на їхню думку символізує багатовікову політику рабоволодіння. Президент підкреслив, що парламенту необхідно розробити законопроект, який буде засуджувати вандалів до року ув'язнення в тюрмі.

"Знавісніла натовп допускає акти вандалізму щодо нашої історії, паплюжить наші прекрасні пам'ятники, звалює наші статуї, вимагаючи карати і переслідувати будь-кого, хто не відповідає їх розуміння абсолютного і тотального контролю. Ми не приймаємо. Ми повинні розробити законопроект, згідно з яким покаранням за спалення американського прапора буде рік тюремного ув'язнення", - сказав Трамп.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дональд Трамп закликав суворо карати осквернителів пам'яток в ході протестів.