Трамп зізнався, що радив Путіну ще до вторгнення в Україну

Дональд Трамп каже, що відмовляв Путіна від ідеї розпочати повномасштабне вторгнення в Україну

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп розповів про свою минулу розмову з російським диктатором Володимиром Путіним і як радив відмовитись від планів вторгнення в Україну. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в інтерв'ю Трампа на X (Twitter) американському мільярдеру та власнику соцмережі Ілону Маску.

Колишній президент США повторив свої тези, що нібито він був главою держави, то РФ не почала б починати широкомасштабну військову агресію проти України.

А в тому, що Росія влаштувала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, Трамп звинуватив чинного американського президента Джо Байдена.

У цьому контексті кандидат у президенти висловився про свої стосунки з російським диктатором і заявив, що "дуже добре ладив" з Путіним, і що глава Кремля нібито його поважав.

"Ми б говорили про Україну - це була зіниця його ока. Але я йому сказав - не роби цього", - стверджує Трамп, говорячи про повномасштабне вторгнення.

Політик додав, що заявив тоді Путіну: "Ти не можеш цього зробити, Володимире. Він сказав "ніяк", а я сказав "як".

Також кандидат у президенти США розповів Ілону Маску, що крім того, що "добре" знає Путіна, він "розбирається" і у відносинах із лідером КНДР Кім Чен Ыном. Висловлюючись про обох диктаторів, Дональд Трамп назвав їх "розумними та злими".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Дональд Трамп заявив, що планує завершити війну в Україні ще до своєї інавгурації, якщо здобуде перемогу на виборах. В інтерв'ю Breitbart News він зазначив, що добре знайомий з обома президентами і вірить у можливість досягнення мирної угоди.

"Я знаю обох глав країн. Я дуже добре знаю президента Путіна. Я хочу, щоб смерть зупинилася. Є смерть і є руйнування. Вони руйнують всю тканину певної частини світу. Я хочу, щоб це було предметом переговорів і щоб це було зроблено", – додав Трамп.