Трампу заборонено в’їзд у 37 країн: яка причина

Дональду Трампу заборонено в’їзд у 37 країн світу, зокрема до списку потрапила Канада, Велика Британія, Україна та інші.

У травні колишнього президента США Дональда Трампа було засуджено за 34 пунктами фальсифікації ділової документації, зокрема і таємних виплат для порноакторки Стормі Деніелс. Через статус злочинця, 37 країн автоматично заборонили в'їзд Трампу на свою територію.

Згідно з World Population Review, тридцять вісім країн, включаючи США, забороняють в’їзд злочинцям на територію країни. Таким чином, після визнання Трампа злочинцем, колишній президент США отримав бан на в’їзд до 37 країн.

Серед країн, які забороняють в’їзд Трампу, виявились одні з найбільших союзників США – Велика Британія, Австралія та Канада. Також Дональду Трампу, як злочинцю заборонено в’їзд в Україну.

Країни, у які заборонено в'їзд Дональду Трампу через його судимість

Попри заборони, уряди деяких країн можуть зробити виняток для Трампа, якщо він як президент надішле спеціальний запит на дозвіл для в’їзду. Подібна ситуація сталась з Джорджем Бушем, якому довелось подавати спеціальну заяву на отримання дозволу в'їзду до Канади, через його арешт у 1970-х роках. Тоді Буша заарештували за водіння в нетверезому стані. Однак, тоді в Канаді вчинок Буша трактували як легкий проступок, що важко порівняти з 34 пунктами фальсифікації Дональда Трампа.

Вирок Трампу оголосять 11 липня. Колишньому президенту загрожує випробовувальний термін або ув’язнення до 4 років за кожним пунктом злочину, проте загалом не більше 20 років. Також на вирок може вплинути 78-річний вік Трампа та відсутність судимостей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що порноакторка розповіла про страхи за власне життя через Дональда Трампа.

Також "Коментарі" писали, що Трамп похвалив Зеленського, але пригрозив Україні.