У Байдена анонсували хороші новини для України: про що йдеться

Білий дім обіцяє "значний" пакет санкцій за сприяння агресії РФ проти України

Адміністрація Джо Байдена незабаром озвучить рішення про запровадження нових санкцій проти закордонних помічників Росії у продовженні широкомасштабної військової агресії РФ проти України. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Представник Білого дому зазначив, що такі обмежувальні заходи будуть "значними", а заявлено про їхнє запровадження буде найближчим часом.

"Найближчими днями Сполучені Штати оголосять про значний пакет санкцій, націлений на тих, хто сприяє російській війні в Україні, які перебувають за межами Росії", - зазначив Кірбі.

Водночас, представник Білого дому не надав подробиць щодо таких санкцій, і стосовно когось - осіб, підприємств, країн - вони будуть застосовані.

Тим часом Джон Кірбі висловився про підтримку України з боку Вашингтона, що продовжується, і заявив, що за вказівкою американського президента Байдена США "продовжують нарощувати допомогу" Києву.

"Лише за минулий тиждень, який, я думаю, ви бачили, Сполучені Штати оголосили про виділення понад 800 мільйонів доларів на безпеку для задоволення нагальних потреб України на полі бою", - сказав Кірбі.

Він також заявив, що за вказівкою американського лідера США "продовжують нарощувати допомогу" Києву.

"Лише за минулий тиждень, який, я думаю, ви бачили, Сполучені Штати оголосили про виділення понад 800 мільйонів доларів на безпеку для задоволення нагальних потреб України на полі бою", - сказав чиновник.

Кірбі також розповів, що Штати "на шляху до надання" Україні: сотень додаткових перехоплювачів для ППО, десятків тактичних систем протиповітряної оборони, додаткової артилерії, значної кількості боєприпасів, сотень бронетранспортерів та бойових машин піхоти, тисячі додаткових одиниць бронетехніки, яка "допоможе зберегти ефективність України на полі бою.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Постпред США при НАТО відповіла, чи Байден наважився на ключовий крок Україною наприкінці президентства.