У Байдена натякнули про страх перед Росією: що заявив Кірбі

Джон Кірбі дав зрозуміти, що загроза, яка походить від Росії набагато більше, ніж загроза від Ірану, тому США не збиватимуть дрони в Україні, як це зробили в Ізраїлі

США навіть не думають про те, щоб втручатися у російсько-українську війну та допомагати українцям безпосередньо на території їхньої країни, наприклад, збивати повітряні цілі, як вони це робили в Ізраїлі. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Відповідаючи на запитання, чи США готові так само збивати іранські дрони-камікадзе, як вони робили це в Ізраїлі під час атаки Ірану, він сказав, що здогадувався, що це питання виникне.

"Послухайте, йдеться про різні конфлікти, різний повітряний простір, різні картини загроз", - висловився Джон Кірбі.

Радник також зазначив, що від початку конфлікту, президент (Байден, - ред.) дав зрозуміти, що США не планують брати участь у бойових діях в Україні.

За словами Джона Кірбі, США надають Україні озброєння, якого вона потребує, для захисту її повітряного простору і це вже великий внесок у допомогу Києву.

"На жаль, на сьогоднішній день ми не можемо зробити цього, оскільки не маємо додаткового фінансування національної безпеки, якого українці так потребують", – заявив чиновник.

Він також сказав, що найкращим рішенням буде надати допомогу до рук Сил оборони Ізраїлю та до рук українських військових і ухвалити той законопроект, який ухвалив Сенат.

Зазначимо, у подібному ключі висловився міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон. Він заявив, що на сьогоднішній день ВПС Британії не готові збивати дрони-камікадзе над територією України, оскільки прямий конфлікт сил НАТО та російських військ "викличе тривожну ескалацію". Зовсім інша ситуація в Ізраїлі. Саме тому ВПС Британії активно допомагали ізраїльтянам збивати ворожі повітряні цілі ще підльоті до Ізраїлю.