У Байдена попередили Китай про наслідки за підтримку РФ у війні проти України

Влада США з'ясувала, що Китай надає РФ нелетальну військову допомогу та економічну підтримку

Вашингтону стало відомо, що китайські компанії дають РФ нелетальну зброю, яку та у свою чергу використовує у війні проти України. Саме тому Білий дім вже зв'язався з китайською владою та озвучив свої заперечення. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Видання зазначає, що американська влада дізналася про те, що Китай надає нелетальну військову допомогу та економічну підтримку країні-агресору.

"Як заявило джерело, така діяльність китайських компаній викликає тривогу у Білому домі. Проте там думають, що це "сильно скорочена версія від початкового плану Китаю, який передбачав продаж смертоносної зброї для війни проти України", – йдеться у матеріалі.

Вашингтон на офіційному рівні поінформував владу КНР, що наслідки будуть блискавичними, якщо все ж таки з'ясується, що Китай перестав займати нейтральний статус щодо конфлікту в Україні і вирішив надати Росії летальну зброю. Сьогодні Білий дім задіяв усі можливі дипломатичні механізми, щоб пояснити китайській владі, як їхнє рішення про підтримку Росії може зашкодити не лише самому Китаю, а й іншим країнам.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Китай офіційно заявив, що він підтримуватиме жодну зі сторін протистояння. Але при цьому влада Китаю висловлювала свою незгоду з політикою Заходу, яка почала підтримувати Україну постачанням озброєнь. Також Пекін відмовився приєднатися до санкцій Заходу проти Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – сьогодні Байден зробить важливу заяву про постачання танків Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло - британська розвідка повідомляє - у вищому військовому керівництві РФ розбіжності вже не приховати.