У Байдена відповіли Путіну на спробу звинуватити Україну в теракті

Едріен Уотсон переконана, що за московським терактом стоїть ІДІЛ

До теракту в московському концертному залі "Крокус", де загинули понад 130 осіб, Україна "жодним чином не причетна", заявили у Білому домі. Таку заяву зробила речниця Ради національної безпеки США Едріен Уотсон, її цитує "Голос Америки".

За інформацією Білого дому, до теракту Україна не причетна.

"Ісламська держава несе виключну відповідальність за цю атаку. Ніякої участі України не було", — сказала Уотсон.

Натомість віце-президентка США Камала Гарріс в інтерв’ю телеканалу ABC News також заявила, що не існує жодних доказів причетності України до теракту.

"Ні, немає жодних доказів [причетності України до теракту]. І насправді ми знаємо, що за всіма ознаками саме ІДІЛ-К несе відповідальність за те, що сталося", – заявила Гарріс.

Відомо, що ІДІЛ-К (ISIS-K, тобто Islamic State – Khorasan) – підрозділ угруповання ІДІЛ, що "відповідає" за Афганістан.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому Путін намагається повісити провину за теракт у Підмосков'ї на Україну. Російські пропаганда та офіційні особи передбачувано почали намагатися відшукувати "український слід" у теракті у підмосковному концертному залі "Крокус Сіті Холл". Незважаючи на те, що тут явно простежується або рука, або провал російських спецслужб, диктатор Володимир Путін заявив, що для підозрюваних у теракті "було підготовлено вікно" для переходу кордону з Україною. Такі звинувачення заперечують в українській розвідці, жорстко реагує на них президент Володимир Зеленський. Але в РФ, схоже, чітко дана установка – звинувачувати у всьому Україну.

Медіаексперт, член Ради з питань свободи слова за президента Володимира Зеленського, екс-заступник міністра інформполітики (з 2015 по 2016 рр.), радник міністра оборони України (2014-2015) Тетяна Попова вважає, що зробити Україну винною в атаці на "Крокус Сіті Холл" буде важко.