У Конгресі не підтримали ідею Трампа про перенесення виборів

Обидві правлячі партії США переконані, що відстрочка виборів президента неможлива, а побоювання Дональда Трампа надумані

Представники Конгресу США не підтримали ідею президента Дональда Трампа про те, щоб перенести вибори президента на невизначений термін. Про це повідомляє видання Reuters.

Не підтримали ідею Трампа багато республіканців, серед яких лідер більшості в Сенаті Мітч Макконнелл і голова Республіканської партії в Палаті представників Кевін Маккарті.

"Ніколи в історії федеральних виборів ми не відміняли вибори, і ми повинні йти вперед з нашими виборами", - сказав Маккарті.

Також відхилили ідею перенесення виборів в Демократичній партії. Зокрема, голова комітету Палати представників з нагляду за безпекою виборів демократ Зої Лофгнер заявила, що перенесення виборів можливий лише після рішення Конгресу.

"Ні за яких обставин ми не розглянемо це, щоб врахувати невмілу і випадкову відповідь президента на пандемію коронавірусу або повірити в брехню і дезінформацію, яку він поширює щодо того, як американці можуть безпечно подавати свої бюлетені", - повідомила Лофгнер.

Зазначається, що у зв'язку з епідеміологічною ситуацією в США пропонується більше використовувати дистанційний метод голосування під час виборів. При цьому Трамп виступив за перенесення виборів на іншу дату, щоб у виборців була можливість проголосувати фізично на дільницях.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент США Дональд Трамп передумав захищати ФРН від Росії.