У Пентагоні пояснили, чому над Ізраїлем готові збивати ракети, а над Україною ні

У Пентагоні кажуть, що в Ізраїлі та Україні різні війни, різні регіони та зобов'язання

У планах Вашингтона немає рішення щодо розміщення системи перехоплення ракет середньої дальності THAAD на території союзників НАТО в Європі. Причина в тому, що війни в Ізраїлі та в Україні відрізняються своєю суттю. Як повідомляє портал "Коментарі", таке заявила в ході брифінгу в Пентагоні зробила заступник прес-секретаря Міноборони США Сабріна Сінгх.

Представник Пентагону зазначила, що оборонне відомство та уряд США продовжують підтримувати Ізраїль та Україну у забезпеченні різноманітних необхідних для них оборонних потреб.

На питання чому США розгортають систему THAAD в Ізраїлі для відбиття атак балістичними ракетами з боку Ірану, але не роблять цього на території союзників по НАТО в Європі для захисту західної частини України від ракетних атак Росії, Сінгх зазначила, що це дві різні ситуації.

"Це різні війни, різні регіони та зобов'язання перед Ізраїлем та Україною різні", - сказала заступник спікера Пентагону.

Водночас, за її словами, президент США Джо Байден "зобов'язався підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно".

Сінгх також наголосила на важливості співпрацювати з Конгресом США у питаннях зовнішньої підтримки, для недопущення зволікання з військовою допомогою.

Так вона прокоментувала ситуацію кінця минулого – початку поточного року із затримкою пакету допомоги Україні та Ізраїлю.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Пентагон не може надавати військову допомогу Україні: що сталося.

Також видання "Коментарі" повідомляло – стало відомо, скільки Пентагону техніки на складах і що з цього отримала Україна.