У розвідці США розкрили, як РФ намагається впливати на американські вибори

Американські розвідники зазначили, що Росія продовжує становити найбільшу загрозу, коли йдеться про дезінформацію про вибори

Кремль звертається до американців, що нічого не підозрюють, і комерційних піар-фірмам у Росії, щоб поширювати дезінформацію про президентські перегони в США. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві високопосадовців розвідки, опублікованій агентством AP.

"Американська громадськість має знати, що контент, який вони читають в Інтернеті, особливо у соціальних мережах, може бути іноземною пропагандою, навіть якщо здається, що він походить від співвітчизників-американців або походить зі Сполучених Штатів", - сказав чиновник з Офісу директор Національної розвідки.

Росія продовжує становити найбільшу загрозу, коли йдеться про дезінформацію про вибори, хоча є ознаки того, що Іран розширює свої зусилля, а Китай діє обережно, коли йдеться про 2024 рік.

Групи, пов'язані з Кремлем, все частіше наймають маркетингові та комунікаційні компанії, розташовані в Росії, щоб аутсорсингувати частину роботи зі створення цифрової пропаганди, а також замість слідів, заявили чиновники під час брифінгу з журналістами.

Дві такі фірми потрапили під нові санкції США, оголошені в березні. Американська влада стверджує, що дві російські компанії створили фальшиві веб-сайти та профілі в соціальних мережах для поширення дезінформації Кремля.

Кінцева мета росіян - змусити американців поширювати російську дезінформацію, не ставлячи під сумнів її походження. За словами чиновників, люди набагато частіше довіряють та репостять інформацію, яка, на їхню думку, надійшла з внутрішнього джерела. Підроблені веб-сайти, створені для імітації американських видань новин, і згенеровані штучним інтелектом профілі в соціальних мережах - це всього два методи.

У деяких випадках американці та американські технологічні компанії та ЗМІ охоче посилюють та повторюють повідомлення Кремля.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Євросоюз уже готується до президентства Трампа: які кроки робитиме блок.