У США почався новий шторм: багато будинків залишилося без світла

У Національній метеорологічній службі США (NWS) назвали шторм "небезпечним"

У північно-східній частині США розпочався новий шторм, який призвів до вимкнення електроенергії у понад 600 тисячах будинків. Вітер повалив дерева, де-не-де вулиці затопило. Про це повідомляє американське видання The Washington Post. Зараз найбільше постраждав штат Массачусетс. Першої ж години з початку шторму майже 500 тисяч будинків відключили від мережі електропостачання через негоду. Водночас поліцейським довелося рятувати жінку, на автомобіль якої впало дерево.


У Національній метеорологічній службі США (NWS) назвали шторм "небезпечним" і закликали громадян бути в безпечних приміщеннях, пам'ятати про різкі пориви ураганного вітру і про те, що він може виривати дерева з корінням, тому краще залишатися в підвальних приміщеннях. Американців закликали утриматися від поїздок та необов'язкових поїздок. Неподалік Бостона в одному з містечок поліцейські зреагували більш ніж на 90 викликів. Це було за 12 години до того, як почався дощ. У Род-Айленді без світла залишилося близько 100 тисяч домогосподарств.

У NWS сподіваються, що ситуація покращиться до кінця доби, а шторм переміститься в океан. До цього через шторм затопило кілька районів у Нью-Йорку.


Нагадаємо, Сполучені Штати Америки накрили потужні шторми. Про це повідомляє видання Reuters. На північному сході країни пройшли потужні дощі, що затопили автошляхи та викликали безліч ДТП. Негода вирувала від східного узбережжя американського штату Вашингтон до штату Нью-Йорк. Зазначається, що дороги у Нью-Джерсі почали нагадувати річки. За даними фахівців, негода, що посилюється, була викликана областю низького тиску на узбережжі. Губернатор Нью-Йорка оголосила про запровадження надзвичайного стану у зв'язку зі стихійними лихами. Штормове попередження було розміщено вздовж сотень миль північно-східного узбережжя від штату Делавер до штату Мен. У деяких районах пориви вітру досягали швидкості 95 кілометрів на годину. Управління транспорту Нью-Йорка заявляє, що приміські потяги та метрополітен працюють у звичайному режимі.