У США пояснили, чому союзники НАТО збивають ракети над Ізраїлем, але не над Україною

США відмовляється збивати ракети та дрони РФ в Україні, щоб не стати прямою стороною війни.

Під час масованої ракетної атаки Ірану по Ізраїлю країни НАТО збивали ворожі цілі. Президент України Володимир Зеленський неодноразово закликав партнерів по НАТО діяти подібним чином в Україні та збивати російські ракети та дрони іранського виробництва. Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх пояснила, яка різниця у цьому питанні між Україною та Ізраїлем.

Український журналіст "Голосу Америки" Остап Яриш на брифінгу Міноборони США запитав представницю Пентагону Сабріну Сінгх, чи можуть США та союзники допомогти Україні зі збиттям ракет. За його словами, якщо це можливо з Ізраїлем, чому цього не можуть зробити з Україною.

"Ми говоримо про два дуже різні ландшафти та поля бою. На самому початку, коли Росія вторглася в Україну, президент доручив цьому міністерству забезпечити Україну необхідним на полі бою. Вони дуже успішно використовують протиповітряну оборону чи інші засоби для повернення своєї території", - відповіла Сінгх.

За її словами, очільник Пентагону Ллойд Остін підтримує зв'язок з очільником Міноборони України Рустемом Умєровим щодо бойової ситуації. Сінгх наголосила, що президент Байден зобов’язався не мати американської військової присутності в Україні, але підтримує Україну в її зусиллях повернути свою суверенну територію.

Також представниця Пентагону відповіла на додаткове питання журналіста, чи можливе збиття цілей з польської, чи румунської території.

"Це б залучило нас до війни в інший спосіб. Зараз ми вважаємо, що Україна змогла успішно захиститись від російських ударів по їхніх містах, населенню та інфраструктурі. Ми будемо надалі забезпечувати підтримку, необхідну для цього", - відповіла Сінгх.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США дали пояснили, чи буде Ізраїль відповідати на атаку Ірану.

Також "Коментарі" писали, що у США оцінили наслідки захоплення Вугледару армією РФ.