У США пройде голосування вибірників за президента США

Кандидат Джо Байден заручився голосами 306 вибірників

Колегія вибірників США збереться для голосування за наступного президента. Голосування пройде у всіх адміністративних округах - штатах і в окрузі Колумбія.

Колегія вибірників складається з 538 осіб, яких делегують пропорційно жителям округів. Таким чином, найбільше виборців в штаті Каліфорнія - 55. Найменше - по 3 вибірники, відразу в 7 штатах - Алясці, Вайомінгу, Вермонті, Делавері, Монтані, Північній Дакоті, Південній Дакоті, а також окрузі Колумбія.

Як правило, вибірники - це представники республіканської або демократичної партії, політики. У 29 з 50 штатів вони зобов'язані голосувати за кандидата, який набрав найбільше голосів. Тому, очікується, що

Джо Байден отримав 306 з 538 вибірників і повинен стати 46-м президентом країни.

Нагадаємо, що згідно з останніми офіційними даними, за Байдена проголосували понад 81,2 млн виборців, за Трампа - 74,2 млн.

Результати голосування вибірників повинні бути затверджені на спільному засіданні двох палат Конгресу 6 січня.

Як повідомляв портал "Коментарі", чинний президент планує "грандіозний фінал" своєї політичної діяльності. Тому він не буде вітати Джо Байдена з новою посадою. Замість цього в день інавгурації нового президента Трамп хоче вилетіти на вертольоті з Білого дому і відправитися до Флориди, де він влаштує мітинг проти Байдена. Так політик хоче привернути увагу до себе і головне - змусити усіх забути про нового президента. Також під час мітингу Дональд Трамп планує повідомити про свою можливу участь у виборах 2024 року.