У США розглядають кілька варіантів допомоги Україні у разі вторгнення Росії

США можуть надати Україні техніку, гелікоптери, експертів з кібервійни та розвідувальні дані

У Пентагоні повідомили, що розглянуть питання передачі розвідувальних даних українському уряду, якщо Росія розпочне наступ. Про це повідомляє The New York Times.

"Пентагон працює над планом надання Україні розвідувальних даних на полі бою, які могли б допомогти країні швидше реагувати на можливе вторгнення Росії, повідомили високопосадовці адміністрації. Допомога, якщо її схвалить президент Байден, напевно викличе гнів Росії, яка описує будь-яку американську військову допомогу Україні як провокаційну", - йдеться в матеріалі.

Такий жест буде виглядати як підтримка незалежності України на фоні загрози військової інтервенції. Повідомляється, що представники Пентагону нещодавно відвідали Україну й оцінили потреби протиповітряної оборони.

У вівторок Карен Донфрід, головний дипломат Держдепартаменту з питань Європи, заявила журналістам, що Сполучені Штати збільшать свою військову допомогу Україні, якщо Росія вторгнеться. Восени 2021 року Байден схвалив поставку для України додаткову поставку протитанкових керованих ракет Javelins в рамках пакету військової допомоги на загальну суму 60 мільйонів доларів.

"За словами чиновників, список ідей, який розробляється в Пентагоні, Держдепартаменті та Білому домі, включає перенаправлення в Україну гелікоптерів та іншої військової техніки, яка колись була виділена для афганських військових. Адміністрація також розглядає можливість направлення в Україну додаткових експертів з кібервійни", - говориться в статті.

Крім того, повідомляється що з США та Великобританії до України прибудуть кілька експертів, що мають запобігти кіберудару з боку Росії, якщо такий буде плануватися.

Розвіддані від Пентагону - це більш корисна допомога та більш дієва. Тож, якщо президент США санкціонує передачу інформації, тому українська влада отримає інформацію в режимі реального часу про рух російських військ біля кордону.

Як повідомляв портал, у Кремлі заявили про готовність обговорити деескалацію на Донбасі.