Головна Новини Світ Росія У Кремлі заявили про готовність обговорити деескалацію на Донбасі: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі заявили про готовність обговорити деескалацію на Донбасі: що відомо

Росія буде готова говорити про ситуацію на Донбасі, коли отримає гарантії від США

24 грудня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

В Кремлі назвали умови, після виконання яких вони будуть готові обговорювати деескалацію на Донбасі. Про це пише російське видання "Дождь".

У Кремлі заявили про готовність обговорити деескалацію на Донбасі: що відомо

Росія заговорила про майбутнє обговорення ситуації в Україні, фото з відкритих джерел

Про готовність російської влади заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков. Умова залишається та сама — у Вашингтоні мають дати відповідь на пропозиції щодо гарантій безпеки.

"Для початку необхідно отримати відповідь на конкретно сформульовані російські пропозиції. Хоч би що робила Росія зі своїми військами — вона це робить на власній території. Тут ми навряд чи можемо дозволити і погодитися з тим, щоб хтось заперечував це наше суверенне право", — заявив він.

За словами речника Путіна, Кремль непокоять маневри США та союзників біля російських кордонів. Серед яких польоти розвідувальної авіації, рух кораблів в морі. Тому, дії Росії носять превентивний характер, країна прагне "вживати певних заходів для забезпечення власної безпеки".

У заяві держдепартаменту США йдеться, що Штати закликають РФ відвести війська від кордонів з Україною та сприяти встановленню режиму тиші на окупованих територіях.

У тексті зазначається, що Сполучені Штати схвально сприймають інформацію від ОБСЄ щодо рішучості української сторони та інших учасників ТКГ "повністю дотримуватися заходів щодо посилення угоди про припинення вогню від 22 липня 2020 року".

Як повідомляв портал "Коментарі", політологи вважають, що Захід має висувати зустрічні вимоги Путіну щодо звільнення українських територій. Крім того, у відносинах між Росією та Штатами з'явився третій учасник, й США буде йти на поступки Путіну через зміцнення нового гравця на геополітичній арені світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини