У США розкрили особистість відомого серійного вбивці Зодіаку

Тепер же група розслідувачів стверджує, що з'явилися нові докази і фотографії, які вказують на особу Зодіаку

Група розслідувачів-ентузіастів під назвою The Case Breakers встановила особу серійного вбивці, який переховувався під псевдонімом Зодіак і жертвами якого імовірно стали понад 40 осіб. Ним виявився Гері Френсіс Пост, який помер в 2018 році. Про це група повідомила на своєму сайті. Також про це пишуть американські телеканали CNN і Fox News.


Зодіак здійснював напади в 1960-70 роках в районі Сан-Франциско, проте за всі ці роки встановити його особистість не вдавалося.

Тепер же група розслідувачів стверджує, що з'явилися нові докази і фотографії, які вказують на особу Зодіаку. Зокрема, розкрити ім'я маніяка нібито допомогли отримані речові докази і свідчення свідків, які після зустрічі з вбивцею залишилися живі. Ідентифікувати маніяка допоміг і шрам на лобі Посту, який також був зображений на фоторобот Зодіаку.


Популярність Зодіак отримав завдяки зашифрованим листів, які він регулярно відправляв в поліцію і ЗМІ, і в яких нібито повідомляв про нові жертви. Офіційно за маніяком значилося п'ять жертв, але в одному з послань він розповів, що убив 37 людей. Експерти впевнені, що 18-річна Чері Джо Бейтс була шостою жертвою серійного вбивці, хоча з цією версією не згодні американські правоохоронці. Розслідувачі безрезультатно намагалися змусити слідчих порівняти його ДНК з ДНК Посту.


Команда заявила, що Бейтс і Посту пов'язує серія збігів: Повідомлення був ветераном ВВС, він пройшов медичне обстеження в зв'язку з інцидентом з вогнепальною зброєю в лікарні, розташованої за 15 хвилин від місця вбивства Бейтс.


На місці вбивства були виявлені наручний годинник з бризками фарби, які, ймовірно, носив вбивця, а пост фарбував будинки понад чотири десятиліття.

Крім того, детективи виявили відбиток каблука черевика Посту, який за стилем і розміром відповідав тим, що були виявлені в інших місцях злочинів Зодіаку. Розслідувачі також поспілкувалися з жінкою на ім'я Гвен - сусідкою ймовірного Зодіаку. Вона стверджує, що в дитинстві часто залишалася під наглядом Посту і його дружини, і що у чоловіка була "темна сторона".


Нагадаємо, комісія з умовно-дострокового звільнення Каліфорнії рекомендувала звільнити Сирхана Сирхана, який відбуває довічне ув'язнення за вбивство сенатора, кандидата в президенти від демократів Роберта Кеннеді в 1968 році. Про це повідомляє британська телерадіокомпанія BBC. Сирхан Сирхан відсидів 53 роки в тюрмі за те, що стріляв в американського лідера після виступу в готелі Лос-Анджелеса, що, можливо, змінило хід історії. У той же час голосування, яке визначає, що він не становить загрози для суспільства, не обов'язково гарантує, що він вийде на свободу. Тепер не вистачає тільки рішення губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома.