Головна Новини Світ США У США може вийти на свободу вбивця Роберта Кеннеді
commentss НОВИНИ Всі новини

У США може вийти на свободу вбивця Роберта Кеннеді

Сирхан Сирхан відсидів 53 роки у в'язниці

29 серпня 2021, 03:27
Поділіться публікацією:

Комісія з умовно-дострокового звільнення Каліфорнії рекомендувала звільнити Сирхана Сирхана, який відбуває довічне ув'язнення за вбивство сенатора, кандидата в президенти від демократів Роберта Кеннеді в 1968 році. Про це повідомляє британська телерадіокомпанія BBC.

У США може вийти на свободу вбивця Роберта Кеннеді

Сирхан Сирхан - фото з відкритих джерел

Сирхан Сирхан відсидів 53 роки у тюрмі за те, що стріляв в американського лідера після виступу в готелі Лос-Анджелеса, що, можливо, змінило хід історії. Водночас голосування, яке визначає, що він не становить загрози для суспільства, не обов'язково гарантує, що він вийде на свободу. Тепер не вистачає тільки рішення губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома.

"Минуло понад півстоліття. Того молодого імпульсивного хлопця, яким я був, більше не існує", — заявив Сирхан комісії.

Офіс місцевого окружного прокурора в Лос-Анджелесі заявив, що не виступатиме проти його звільнення. 77-річний найманий вбивця палестинського походження 16-й раз просив про умовно-дострокове звільнення. А рішення комісія прийняла після того, як двоє дітей Кеннеді звернулися до неї з проханням звільнити вбивцю батька.

"Я дійсно вірю, що будь-який ув'язнений, який не нестиме загрози для себе або світу, повинен бути звільнений", — сказав Дуглас Кеннеді.

Нагадаємо, завербованний агент отримав від співробітників ЦРУ отруєну ручку для замаху на кубинського лідера Фіделя Кастро в той момент, коли в США був убитий 35-й президент Джон Кеннеді. Про це йдеться у розсекречених документах на сайті Національних архівів США, пишуть РИА Новости.

"Доповідь про спроби організації вбивства Фіделя Кастро" датований 1967 роком і складається з більш ніж 130 сторінок. Згідно з ним, зустріч співробітника ЦРУ з кубинським агентом відбулася в Парижі 22 листопада 1963 року.

"Свідоцтва показують, що зустріч проходила в ті самі хвилини, коли застрелили президента Кеннеді", — зазначають автори документа. Крім ручки, в яку було вмонтовано шприц з отрутою, в доповіді згадуються отруєні пігулки та сигари, а також заміновані морські мушлі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини