Головна Новини Світ США У США розповіли, як Китай допомагає російській армії воювати проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, як Китай допомагає російській армії воювати проти України

Міністр фінансів США Джанет Йеллен заявила, що обладнання для російських військових потрапляє до Москви в обхід санкцій

11 листопада 2023, 16:00
Поділіться публікацією:

Американський уряд має підтверджений факти того, що низка китайських компаній бере участь у постачанні обладнання для армії РФ в обхід західних санкцій. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробила міністр фінансів США Джанет Йеллен, зазначивши при цьому, що це питання було порушено під час дводенних зустрічей із віце-прем'єром Китаю Хе Ліфеном, пише "Reuters".

У США розповіли, як Китай допомагає російській армії воювати проти України

Джанет Йеллен. Фото: із відкритих джерел

Міністр висловила стурбованість тим, що обладнання для російських військових потрапляє до Москви в обхід санкцій. Йеллен попередила, що будь-які компанії, які підтримують військові зусилля РФ, можуть зіткнутися із санкціями.

"Компанії не повинні надавати матеріальну підтримку російському оборонно-промисловому сектору. Вони зіткнуться зі значними наслідками, якщо вони це зроблять", — наголосила Йеллен.

Вона додала, що уряд США вже запровадив санкції проти низки приватних фірм, у тому числі в Китаї, які допомагають Росії отримувати обладнання, а також проти деяких фінансових установ, які можуть сприяти цим зусиллям.

Йеллен підкреслила, що китайські фірми, про які йдеться, є приватними, і сказала, що вона не припускає, що це відбувалося з відома китайського уряду.

Читайте на порталі "Коментарі" — наступного тижня президент США Джо Байден може зустрітися з лідером Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіном. Відомо також, що китайська та американська делегації проведуть переговори щодо контролю над ядерною зброєю. Які очікування від цих зустрічей? Чи може гіпотетичне зближення Вашингтона та Пекіна якось вплинути на перебіг російсько-української війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини