У США відреагували на бажання Путіна поставити в Африку "безкоштовне зерно"

Джон Кірбі заявив, що бажання поставити африканським країнам "безкоштовне зерно" - відчайдушна спроба Путіна приховати наслідки виходу із зернової угоди

Спроба Росії замінити українське зерно російським на африканському ринку виглядає як "відчайдушна спроба" російського президента Володимира Путіна приховати наслідки виходу із "зернової угоди". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив координатор стратегічних комунікацій Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі, пише "Голос Америки".

"Це виглядає як відчайдушна спроба Путіна приховати який вплив на африканські країни мало його рішення не продовжувати зернову угоду", - зазначив Джон Кірбі.

За його словами, кожна африканська країна має самостійно для себе вирішити, наскільки правомірною є пропозиція Путіна відправляти їм російське зерно, і чи потрібно їм таке зерно приймати.

Зазначимо, російський диктатор Володимир Путін у четвер, 27 липня, виступаючи на відкритті саміту "Росія – Африка" в Санкт-Петербурзі, заявив, що найближчими місяцями РФ безкоштовно поставить низці африканських країн (Буркіна-Фасо, Малі, Еритрея) по 25-50 тисяч тонн зерна та за свої кошти забезпечить доставку. Він також знову повторив, що Росія нібито спроможна замістити українське зерно. Тим часом глави більшості африканських країн вирішили бойкотувати саміт, відправивши нижчі рівні делегацій на путінське шоу. Кремль традиційно звинувачує у всьому США та їхніх європейських союзників, які нібито чинили тиск на лідерів африканських держав із закликом ігнорувати саміт. Про що каже російське загравання з Африкою на тлі зриву зернової угоди? До чого ці кремлівські ігрища можуть призвести? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - один із африканських лідерів відповів на пропозицію Путіна, натякнувши, що в країні достатньо зерна.