У США відреагували на інформацію про солдатів КНДР на війні в Україні

У США вивчають, чи справді війська КНДР можуть брати участь на війні в Україні.

У США вважають, що участь північнокорейських військових у війні в Україні на боці РФ означатиме "дуже тривожний розвиток подій". За словами радника Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джона Кірбі, наразі США вивчають звіти про можливу присутність солдатів КНДР на війні в Україні.

Джон Кірбі виступив на брифінгу, де прокоментував інформацію про можливе залучення Росією солдатів Північної Кореї до війни в Україні.

"Ми вочевидь продовжуємо вивчати ці звіти, ми також говоримо з нашими союзниками та партнерами про те, що вони говорять з цього приводу. Якщо це правда, що солдати КНДР їдуть туди, щоб приєднатись до війни проти України, це, безперечно, означатиме небезпечний і дуже тривожний розвиток подій", – говорить Джон Кірбі.

За його словами, найближчими днями США планують викласти більше інформації та реакцію на зближення КНДР і РФ. Кірбі вважає, якщо Росія справді планує залучити солдатів КНДР на війну в Україну, це лише свідчитиме про відчайдушність Путіна, який змушений шукати допомоги у Північній Кореї.

"Що це говорить про ізоляцію Росії? Я думаю, що все це доводить, що Путін стає все більш відчайдушним і все більш ізольованим на світовій арені", – говорить Кірбі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на інформацію про присутність військ КНДР у Росії. За словами Дмітрія Пєскова, до цієї інформації потрібно ставитись, як до "суперечливої", однак речник Кремля не став її спростовувати.

Також "Коментарі" писали про те, що через присутність військ КНДР в Україні, Київ може отримати потужного союзника.