У США висунули новий обвинувальний акт проти Трампа: що тепер

Прокурори стверджують, що Трамп не мав жодних конституційно покладених президентських обов'язків щодо переходу влади після виборів

У США висунули новий обвинувальний акт проти колишнього президента США Дональда Трампа щодо його спроб перешкодити утвердженню результатів президентських виборів 2020 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN".

Зазначається, що аналогічна справа вже розглядається у суді Вашингтона. У новій версії документа враховано частковий імунітет Трампа від кримінального переслідування.

У переробленому обвинувальному акті прокурори кілька разів стверджують, що Трамп не мав жодних конституційно покладених президентських обов'язків щодо переходу влади після виборів.

Це підкреслює, як новий обвинувальний висновок узгоджується із рішенням Верховного суду, який надав імунітет на деякі дії Трампа, які підпадають під його офіційні повноваження.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Дональд Трамп намагається всіма способами переконати виборців підтримати його. Нещодавно він знову незаконно використав пісню відомого рок-гурту Foo Fighters у своїй передвиборчій кампанії. Представники американської групи вже оголосили про позов до Трампа.

На мітингу Дональда Трампа в Арізоні пролунала пісня Foo Fighters – My Hero ("Мій герой"). Під неї на подіумі з'явився Роберт Кеннеді-молодший та оголосив, що знімає свою кандидатуру в деяких штатах для підтримки Дональда Трампа.

На випадок відреагував гурт Foo Fighters, який повідомив, що хоче пояснити ситуацію.

"У Foo Fighters не питали дозволу, і, якби спитали, вони б його не дали", - відповіли представники американської групи.

Представник групи додав, що проти кампанії Дональда Трампа "вживаються дії у відповідь", а роялті, отримані від незаконного використання пісні, будуть передані Камалі Гарріс.