В Білому домі відреагували на заяви конгресменки Спартц про Україну

Адміністрація Байдена надасть відповідь на запит Спартц

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі наголосив, що конгресменці буде надана відповідь на її звернення щодо очільника Офісу президента Андрія Єрмака та стосовно поставок озброєння для ЗСУ. Про це повідомляє Голос Америки.

Наразі ж представники адміністрації Байдена зосередили свою увагу на тому, щоб отримати інформацію про те, що потрібно українцям для боротьби у війні, спілкування проводиться з представниками влади України на всіх рівнях. На думку Джо Байдена, Сполучені штати докладають зусиль заради того, аби задовольнити потреби України. Озброєння, яке надає США, потрапляючи на територію України вже є державною власністю України, а як застосовувати його в боях вирішує українське командування, наголосив чиновник.

“Ми, очевидно, поділяємо стурбованість, висловлену членами Конгресу, адже важливо переконатися, що існує належна відповідальність за матеріали, які отримує Україна. Але ми повинні пам’ятати: щойно устаткування опиняється в руках українських збройних сил - це власність України. Окрім цього, ми не диктуємо, як вони мають використовувати кожну одиницю обладнання на полі бою. Але вони також нам казали, що поділяють стурбованість щодо підзвітності та нагляду, і готові працювати з нами над цим”, - заявив Джон Кірбі.

Як писав портал, Китай пред'явив претензії до американського есмінця, що рухався в Південно-китайському морі. В повідомленні йдеться про те, що екіпаж судна під прапором США був проінформований щодо вимоги покинути регіон, а корабель та літаки Китаю супроводжували есмінець.