Головна Новини Світ Китай Китай пред'явив претензії до американського есмінця: що трапилося
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай пред'явив претензії до американського есмінця: що трапилося

В Китаї заявили про появу в територіальних водах американського корабля

13 липня 2022, 14:40
Поділіться публікацією:

На сайті Міністерства оборони КНР повідомляється, що 13 липня есмінець з керованими ракетами USS Benford незаконно увійшов у територіальні води Китаю біля островів Сіша. Про це заявив речник Командування Південної зони командування китайської армії.

Китай пред'явив претензії до американського есмінця: що трапилося

фото Міноборони КНР

В повідомленні йдеться про те, що екіпаж судна під прапором США був проінформований щодо вимоги покинути регіон, а корабель та літаки Китаю супроводжували есмінець.

"Дії збройних сил США серйозно порушили суверенітет і безпеку Китаю, серйозно підірвали мир і стабільність у Південно-Китайському морі, а також серйозно порушили міжнародне право та норми міжнародних відносин. Факти ще раз показують, що Сполучені Штати є беззаперечним "творцем ризиків безпеці в Південно-Китайському морі", — наголошується в повідомленні.

В Міноборони наголосили, що китайські війська забезпечують стабільність у Південно-Китайському морі та захищають суверенітет країни.

Як писав портал, самопроголошена "ДНР" відкрила посольство в РФ. Окупаційна влада самопроголошеної так званої "ДНР" 12 липня відкрила в росії "посольство" в будівлі неподалік Садового кільця в Москві. Урочистості відбулися без російських високопосадовців. "Послом" "ДНР" призначена Ольга Макеєва.

Також ми писали, чому Україні важливо деокупувати південь та що вже триває третій етап війни в Україні. Експерт пояснив стратегічне значення південних областей. За останній тиждень зафіксовано до 20 уражень логістичних баз окупантів — це склади з б/к, баз матеріально-технічного забезпечення й бази зберігання паливно-мастильних матеріалів. Використання американських систем дало змогу знизити темпи просування російських військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини