Головна Новини Світ США В США придумали, як покарати Китай за допомогу зброєю Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В США придумали, як покарати Китай за допомогу зброєю Росії

Мінфін США ввів санкції проти юридичних осіб із Китаю за розробку БПЛА для Росії

сьогодні, 09:41
Поділіться публікацією:

Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти однієї фізичної та трьох юридичних осіб, зокрема, з Китаю, оскільки вони причетні до виробництва російських ударних далекобійних БПЛА "Гарпія". Як інформує портал "Коментарі", на офіційному сайті міністерства повідомляється, що в проєктуванні дрона брали участь китайські фахівці. 

В США придумали, як покарати Китай за допомогу зброєю Росії

США. Фото: із відкритих джерел

А виробництво, за їхніми даними, розміщене на території деяких китайських підприємств, які й потрапили під обмеження, — зокрема, Xiamen Limbach Aircraft Engine через виробництво двигунів L550E для цих БПЛА; і Redlepus Vector Industry Shenzhen через посередництво в постачанні дронів у Росію.

"Це перші санкції США, введені проти підприємств Китаю, які безпосередньо розробляють і виробляють цілі системи озброєнь у партнерстві з російськими фірмами", — йдеться на сайті міністерства.

Зазначається, що раніше США вже запроваджували санкції проти китайських підприємств. Однак тоді це стосувалося виключно поставок "критично важливих ресурсів для російської військово-промислової бази". Крім того, санкції було запроваджено проти росіянина Артема Ямщикова, власника компанії ТД "Вектор", що бере участь у закупівлях від підприємства Іжевський електромеханічний завод "Купол".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Китай вважає Україну дружньою країною. Пекін запевняє про готовність "взаємовигідно" співпрацювати з Україною. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Китаю. В той же час, якщо раніше українська влада намагалася обходити тему того, що Китай фактично став на бік РФ у війні, сьогодні, виступаючи у Єврораді з Планом перемоги Володимир Зеленський заявив, що саме Китай допомагає РФ затягувати війну проти України. Чому президент зробив таку заяву? Чи може тепер змінитися політика Пекіну по відношенню до Києва? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини