В Україні складна ситуація: в Пентагоні зробили заяву про наступ Росії на Харків

В Пентагоні назвали ситуацією, якою скористалась Росія для наступу на Харків.

Росіяни у травня почали активно наступати на Харківщину, що призвело до евакуації кількох тисяч жителів з регіону. У Пентагоні вважають, що Росія скористалась ситуацією з затримкою зброї від США та підготувалась до активних військових дій на сході України.

Речник Пентагону Пат Райдер під час брифінгу в Міністерстві оборони США заявив, що українські військові намагаються зупинити наступ російських сил на Харківщині.

"Зараз в Україні складна ситуація на полі бою. Але ви знаєте, що вони продовжують вживати заходів для захисту своєї території", - говорить Райдер та додає, що США намагається "зробити все можливе", щоб забезпечити Україну необхідною зброєю.

Також Пат Райдер вказав, що однією з причин, чому росіяни пішли в наступ на Харківському напрямку стала відсутність допомоги від США.

"Ну, ви знаєте, я думаю, що це комбінація речей і точно не буде розповідати про останні шість-вісім місяців на полі бою. Але зайве говорити, що ця пауза в допомозі безпеки не була корисною. Росіяни скористалися ситуацією на полі бою і намагаються просуватися вперед", - сказав Райдер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в американському Інституті вивчення війни помітили нову тактику російських сил під час наступу на Харків. Росіяни не заходять вглиб і намагаються створити "буферні зони", куди заходять невеликими групами, а потім об'єднуються в потужніші ударні угрупування.

Також "Коментарі" писали про те, що США визнали помилку з затримкою допомоги, яка призвела до втрат на війні в Україні.