Головна Новини Світ США В США визнали помилку, яка призвела до втрат на війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В США визнали помилку, яка призвела до втрат на війні в Україні

Представник Білого дому Ентоні Блінкен вказав на багатомісячну затримку в допомозі Україні, як фактор, що призвів до втрат на війні.

13 травня 2024, 08:33 comments2543
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що понад піврічна затримка у голосуванні в Конгресі призвела до втрат на полі бою в Україні. Попри це, американський посадовець впевнений, що США роблять "все можливе", щоб надати допомогу Україні якомога швидше.

В США визнали помилку, яка призвела до втрат на війні в Україні

Державний секретар США Ентоні Блінкен. Фото з відкритих джерел

В інтерв'ю CBS News державний секретар США Ентоні Блінкен розповів про ситуацію з допомогою Україні.

"Безсумнівно, багатомісячна затримка в отриманні додаткового бюджетного запиту на схвалення та відправці обладнання в Україну призвела до витрат", — сказав Блінкен.

Попри це, Держсек зазначив, що Сполучені Штати почали виділяти допомогу, яка має потрапити на український фронт якомога швидше.

"Лише цього тижня ми вилучили близько 400 мільйонів доларів на оборонне обладнання для України з додаткового бюджету. Тож ми робимо все можливе, щоб якомога швидше надати цю допомогу. Європейці роблять те саме", — наголосив Блінкен.

Американський посадовець впевнений, що попри посилення наступу росіян, Україна зможе втримати позиції на сході, а також буде чинити тиск на інших ділянках, зокрема у Чорному морі. За його словами, Путін не зможе пережити Україну, оскільки їй надсилає допомогу США та ще близько 50 країн світу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після прориву росіян на півночі Харківщини почалась масова евакуація населення з небезпечних територій.

Також "Коментарі" писали про те, що російські добровольці з легіону "Свобода Росії" звернулись до військових з армії РФ з пропозицією здатись в полон, або приєднатись до російських визвольних сил та воювати проти режиму Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини