Вибори в США: опитування показало, хто вирвався вперед

Нове опитування Reuters показало, що Гарріс незначно випереджає Трампа

Віце-президент США та кандидат у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс незначно випереджає кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа, а саме 46% проти 43%. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать дані нового опитування Reuters/Ipsos.

"За результатами шестиденного опитування, яке завершилося у понеділок, перевага Гарріс над Трампом мало чим відрізняється від 45% до 42% за даними опитування Reuters/Ipsos, проведеного тижнем раніше, що підтверджує думку про те, що боротьба є надзвичайно напруженою, оскільки до виборів 5 листопада залишилося лише два тижні", - зазначили у матеріалі.

Зокрема, опитування свідчить про те, що Гарріс є лідером у межах похибки, тоді як останнє опитування показало, що вона випереджає екс-президента США лише на 2% пункту, якщо користуватися неокругленими даними.

Також нове опитування показало, що виборці не добре розуміють стан економіки та імміграції до США. Водночас, вони підтримають саме підхід Трампа з цих питань.

Крім того, приблизно 70% опитаних виборців зазначили, що вартість життя стає більшою у неправильному напрямку. Зокрема, 60% заявили, що економіка рухається у неправильному напрямку, а 65% також відповіли щодо імміграційної політики.

Водночас опитані громадяни США вважають економіку та імміграцію найважливішими проблемами країни. Коли вони запитали, хто з кандидатів дотримується кращої позиції з цих питань, то в їхньому розумінні лідирує Трамп з економіки - 46% проти 38% і за імміграцією - 58% проти 35% у Гарріс.

У свою чергу 35% респондентів стверджують, що наступний президент у перші 100 днів своєї роботи має насамперед зосередитися на імміграції. Тоді як 11% респондентів вказали на нерівність доходів, а 10% - на охорону здоров'я та податки.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗМІ дізналися про справжню причину: чому Європа панічно боїться перемоги Трампа на виборах.