Він передбачив 9 з 10 президентів США: тепер він назвав, хто виграє вибори у 2024 році

Американський історик Алан Ліхтман створив систему прогнозування результатів президентських виборів у США, яка називається "13 ключів до Білого дому".

Багато експертів намагаються створити моделі або методології, якими хочуть передбачити переможця виборів президента США. Майже нікому не вдається давати точні прогнози тривалий час, але це не стосується політичного історика Алана Ліхтмана. Він створив унікальну модель з 13 критеріїв, якими оцінює шанси кандидата на перемогу. Ліхтман правильно передбачив перемогу у 9 з 10 випадків на виборах починаючи з 1984 року. А тепер він дав прогноз, хто переможе на президентських виборах 2024 року: Дональд Трамп чи Камала Гарріс.

Професор історії Американського університету Алан Ліхтман розробив систему з 13 пунктів, які він називає "ключами" до Білого дому. Серед основних пунктів його формули такі: стан економіки, зміна політики, соціальні заворушення, скандали, харизма чинного президента, харизма кандидата в президенти, конкуренція у партії, військові та дипломатичні невдачі або успіхи.

За прогнозом Ліхтмана Камала Гарріс отримала 8 ключів, а отже переможе на президентських виборах у США.

"Камала Харріс стане наступним президентом Сполучених Штатів - принаймні це мій прогноз щодо результатів цих перегонів", - Ліхтман та додає, що "результат залежить від вас - виходьте і голосуйте".

Алан Ліхтман правильно передбачив результати 9 з 10 президентських виборів у США, зокрема перемогу Дональда Трампа у 2016 році, коли більшість експертів і опитувань прогнозували перемогу Гілларі Клінтон. Єдиний раз, коли Ліхтман помилився щодо прогнозу стався під час суперечливої перемоги Джорджа Буша над Елом Гором у 2000 році.

Система Ліхтмана відрізняється від традиційних методів прогнозування, які часто базуються на опитуваннях та інших короткотермінових показниках. Його підхід підкреслює важливість довгострокових політичних, економічних і соціальних трендів, які визначають результати виборів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про опитування від The New York Times щодо президентських виборів у США.

Також "Коментарі" писали про Дональда Трампа, який образився на слова Путіна за його підтримку Камали Гарріс.