"Війна без кінця": Маск песимістично відреагував на допомогу США для України

Маск підкреслив, що стурбований відсутністю стратегії виходу

Мільярдер зі Сполучених Штатів Ілон Маск написав свій коментар стосовно схвалення Палатою представників американського Конгресу законопроекту про виділення додаткової допомоги для України, яка становитиме майже 61 млрд доларів. Він оприлюднив у мережі X свою відповідь на повідомлення американського бізнесмена Девіда Сакса, що не схвалює продовження надання допомоги Україні.

"Моя найбільша стурбованість полягає у відсутності стратегії виходу, просто вічна війна, у якій діти гинуть в окопах від артилерії або перезарядних кулеметів і снайперів на мінних полях", – написав Ілон Маск.

Вчора, 20 квітня на засіданні у Палаті представників Сполучених Штатів (нижня палата Конгресу) 311 конгресменів проголосували за схвалення законопроекту про підтримку України обсягом майже 61 млрд доларів.

Його ще має розглянути у Сенаті (верхня палата Конгресу), а пізніше має підписати американський президент Джо Байден, що позитивно відгукнувсь про голосування в Палаті представників. Сенат США розглядатиме законопроект у вівторок, 23 квітня 2024 року.


Нагадаємо, що "Коментарі" писали про допомогу Україні від США. Глава української держави Володимир Зеленський вже подякував США за допомогу, яка, за його словами, "допоможе запобігти розповзанню війни, збереже тисячі і тисячі життів і зробить обидва народи сильнішими".

Народний депутат Верховної Ради VIII скликання, експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов наголошує, що позитивне для нас голосування у Конгресі стало показником стратегічного рішення американських еліт щодо ставлення до війни. "Партія ізоляції" та прихильники умиротворення Росії залишилися у меншості, обрано шлях силового примусу агресора до миру, наголошує він.