Які руйнування залишив буревій "Мілтон" у Флориді: перші дані про жертви

Ураган Мілтон у Флориді: Чотири людини загинули, мільйони без світла

Вночі ураган "Мілтон" пронісся територією Флориди, залишивши за собою руйнування та трагічні наслідки. За інформацією від губернатора штату Рона Десантіса, щонайменше чотири особи загинули, а мільйони жителів залишилися без електрики. Одним із сильно постраждалих об'єктів виявився будинок для людей похилого віку Spanish Lakes Country Club, який ураган практично знищив.

Губернатор Десантіс у своїй заяві зазначив, що масштаби руйнувань ще належить оцінити.

"Ми дізнаємося про справжні масштаби збитків лише з настанням дня. Шторм був сильний, але, на щастя, не такий сильний, як очікувалося", — додав Десантіс.

Штормовий нагін води досяг трьох метрів, що, хоч і менше за показники попереднього урагану "Хелен", який підняв рівень води на 4,5 метра, все одно призвело до затоплень і руйнувань. У місті Сент-Пітерсберг зафіксували сильні опади — до 460 літрів на квадратний метр, що спричинило численні підтоплення.

Стихія також завдала значної шкоди інфраструктурі штату. У Сент-Пітерсберзі ураган зірвав дах з бейсбольного стадіону, а неподалік упав будівельний кран. Електропостачання порушено в масштабах всього штату, і зараз понад 3,2 мільйони мешканців залишаються без світла.

Рятувальні служби працюють без зупинки, усуваючи наслідки урагану та надаючи допомогу постраждалим. Влада штату звернулася за підтримкою до федеральних служб, щоб швидше впоратися із ситуацією та відновити нормальні умови життя.

Читайте також на порталі "Коментарі" - "Мисливці за ураганами" направили літак до центру урагану Мілтон, що прямує до США, як шторм 5 категорії. У мережі з'явився запис із борту "Miss Piggy", на якому видно, яким складним був цей політ.