Якщо Трамп помре, Америкою буде вперше правити фашист: що робити демократам

Всі ті, кого Трамп міг призначити - радикальні МАГА

У США, як кажуть розумні люди, не має менш владної позиції ніж віце-президент, говорить політолог Юрій Богданов. Інша проблема, додає він, що вибраний Дональдом Трампом ДжейДі Венс, вже тільки власною системою поглядів додасть хаосу і напруги, бо по внутрішньому порядку денному він правий екстреміст. Всі ті, кого Трамп міг призначити - радикальні МАГА, додав аналітик.

"Трамп казав про зниження напруги в середині суспільства. Сьогодні він призначає ходячу гранату. Чудовий план. Надійний як швейцарський годинник. Якщо Трамп помре чи втратить дієздатність, Америкою офіційно буде правити перший фашист", - вважає Богданов.

При цьому аналітик говорить, що Україні за президенства Трампа буде важко розраховувати на передбачуваність і адекватність, тому загальний рівень виклику не сильно змінюється.

"Якщо Трамп не продасть Путіну своє бачення миру - буде допомагати, якщо продасть - от тут вже у нас і Європи буде своя дилема, що робити далі", - говорить Богданов.

Втім, за його словами, він би на місці Путіна не поспішав радіти, бо коли маєш справи з нарцисами - екстремістами, можеш отримати пачку проблем на рівному місці. Щоправда, світу загалом і США окремо від того не легше, додав експерт.

"Демократам саме час створювати антифашистську коаліцію Америки. Такий шлях", - підсумував Богданов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Трамп обрав собі віце-президента, який неодноразового критикував допомогу Україні.

Втім, окремі експерти радять не панікувати через те, що Трамп хоче бачити своїм віце-президентом Венса. Вони звертають увагу на те, що свого часу він був нещадним критиком Трампа і навіть називав його американським Гітлером. Тобто, за їх словами, Венс за необхідності може кардинально змінювати свою думку.