З'явилася реакція США на недільні ракетні удари РФ по інфраструктурі України

Росія свідомо вдарила по цивільній інфраструктурі

Ударів по цивільній інфраструктурі було завдано російськими військами у відповідь на звільнення українською армією захоплених територій на сході. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter посла США в Україні Бріджіт Брінк.

Дипломат наголосила, що мета Росії – знищити найважливішу інфраструктуру України, створивши складнощі для українців.

"Очевидна відповідь Росії на звільнення Україною міст і сіл на сході: запуск ракет з метою знищення найважливішої громадянської інфраструктури", - написала Бріджіт Брінк.

Варто зазначити, що через ракетний обстріл увечері у Харківській, Полтавській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Сумській областях спостерігалися масові проблеми з електропостачанням.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зробив низку явно проросійських заяв. Так, він погодився з президентом РФ Володимиром Путіним щодо того, що зерно з України нібито їде до "багатих" західних країн, а не до Африки та Азії. Крім того, розкритикував Захід через військову підтримку України та санкції проти РФ. Про що говорять дії та заяви Х.Байрактара та Р.Ердогана? Як українсько-турецькі відносини можуть розвиватися далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також "Коментарі" писали – чи може Угорщина залишити ЄС через свою проросійськість – чому Будапешт заграє з РФ. Експерти детально розібралися у ситуації.