Замах на Трампа неодмінно вдарить по Україні: до чого слід готуватися

Тепер виборці США будуть вимагати більшої зосередженості на внутрішній політиці

Спроба замаху на республіканця Дональда Трампа вдарить по Україні, переконаний політик Олександр Доній. При цьому, він підкреслює, що мова не йде про те, що спроба вбивства посилює шанси політика отримати перемогу на президентських виборах.

Як каже Доній, цей замах матиме вплив на американську громадську думку, думку американського істеблішменту та корекцію внутрішньої політики.

Справа у тому, каже експерт, що після замахів такого рівня завжди влада будь-якої країни починає посилювати засоби безпеки, зміцнюються спецслужби, в чомусь урізаються права і можливості звичайних громадян, і ще-змінюється на якийсь час громадська думка. Як каже політик, значна частина громадян починає замислюватися про власну безпеку, медіа будуть цю тему висвітлюватимуть, і як наслідок, незалежно від перемоги тепер того чи іншого кандидата, виборці вимагатимуть і хотітимуть більшої зосередженності державної політики США на внутрішніх проблемах, а не на зовнішніх.

"Об'єктивно, проблеми України, наші з вами проблеми, пані і панове, як і проблеми решти світу на певний час для американців відходитимуть на другий-третій-четвертий план. На перший план тепер виходитимуть питання внутрішньої безпеки. З усіма наслідками. От так якийсь несповна розуму американський стрілець здійснив додатковий удар по Україні", - відзначив Доній.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа було скоєно замах. Відомо, що стрілець, якого вбили представники секретної служби, діяв сам.