Головна Новини Світ США Стали відомі подробиці про стрільця, що скоїв замах на Дональда Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі подробиці про стрільця, що скоїв замах на Дональда Трампа

Журналісти зв'язалися з представниками ФБР, щоб з'ясувати подробиці про стрільця

15 липня 2024, 09:32
Поділіться публікацією:

Представники ФБР розповіли, що зараз займаються з'ясуванням мотивів Томаса Метью Крукса, що стріляв у Дональда Трампа під час зустрічі з виборцями у Пенсильванії. Поки у спецслужб немає даних, що Крукс діяв в рамках якогось масштабного заколоту чи змови. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє The New York Times.

Стали відомі подробиці про стрільця, що скоїв замах на Дональда Трампа

Замах на Трамп. Фото: із відкритих джерел

За інформацією представників ФБР, поки розслідування вказує на те, що стрілець діяв сам, але агенти продовжують "проводити логічне розслідування, щоб визначити, чи були учасники змови, пов’язані з цією атакою".

ФБР підтвердили, що батько стрільця законно придбав напівавтоматичну гвинтівку типу AR-15, з якої лунали постріли. Але поки що не зрозуміло, чи батько дав синові зброю, чи син взяв її без дозволу.

Представники ФБР заявили, що Крукс, якого ліквідували снайпери поліції після пострілів, не страждав на психічні захворювання.

Він, схоже, не залишив після себе жодної письмової заяви, яка могла б легко пояснити його мотивацію.

З'ясувалося, що Крукс зареєструвався для голосування як республіканець, але він також пожертвував 15 доларів групі, пов’язаній з демократами.

Крукс працював у будинку для людей похилого віку, а також здобув ступінь інженера в громадському коледжі. Він любив грати в шахи та відеоігри та вчився кодувати. 

Цікаво, що злочинець потрапив у рекламу компанії BlackRock, що займається управлінням активами. Рекламу знімали у школі, і Крукс двічі протягом 30-секундного ролика з'являється у кадрі. Тепер цю рекламу компанія зняла з етеру. 

Тим часом прибічники Трампа звинувачують поліцію у бездіяльності. Кажуть, що антиснайперський підрозділ 42 секунди спостерігав за стрільцем і нічого не зробив.

Читайте також на порталі "Коментарі" — замах на Трампа: кому республіканці виставили жорсткий ультиматум.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини