Головна Новини Світ США Заворушення у США: військова поліція приведена у бойову готовність
commentss НОВИНИ Всі новини

Заворушення у США: військова поліція приведена у бойову готовність

Вбивство Джорджа Флойда викликало хвилю протестів у багатьох містах США

30 травня 2020, 10:44 comments2867
Поділіться публікацією:

У місті Міннеаполіс (штат Міннесота, США) кілька підрозділів військової поліції приведені в стан підвищеної готовності. Таке рішення було прийняте через масштабні заворушення, пов'язані зі смертю афроамериканця Джорджа Флойда внаслідок жорсткого затримання правоохоронцями. Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Заворушення у США: військова поліція приведена у бойову готовність

Згідно з розпорядженням влади Міннеаполіса, співробітникам військової поліції необхідно бути готовими до розгортання протягом 4 годин після того, як їх викличуть. Деякі підрозділи повинні бути готові до дій протягом 24 годин.

Військова поліція отримала розпорядження бути в стані бойової готовності ще в п'ятницю, після прохання президента США Дональда Трампа до міністра оборони країни Марка Эспера допомогти вирішити проблему із заворушеннями.

Раніше "Коментарі" писали, що в місті Міннеаполіс відбуваються підпали, грабежі і акти вандалізму. Вчора вранці за місцевим часом в Міннеаполісі перебувала велика кількість протестувальників, і кілька будівель горіли. Одна з будівель, яка було знищена вогнем, являла собою приміщення для проведення заходів з кількома ресторанами приблизно в кварталі від поліцейської дільниці. Винний магазин через дорогу від станції також був спалений.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини