Зеленський розлютив Трампа: до чого це привело

Зеленський «підсвітив» розмову із Трампом щодо членства України в НАТО і спровокував його на жорстку відповідь

Україна вступила в гру по американському лезу при цьому почала партію із ризикованих позицій, які можуть дорого коштувати Києву, вважає політтехнолог Олег Постернак. Саме так він прокоментував звинувачення Дональда Трампа на адресу президента Володимира Зеленського в тому, що нібито саме він винен у початку війни з РФ. При цьому кандидат в президенти США додав, що "війна програна".

Як відзначив Постернак, раніше Трамп уникав прямих образливих ударів в бік Зеленського. Експерт припустив, що, ймовірно, його розлютила розповідь Зеленського про переговори з ним.

Експерт підкреслив, що Трамп дуже болюче сприймає коментарі із згадуванням свого прізвища, які розходяться із передвиборчою стратегію та його медійно-політичним образом потенційного перемовника з Путіним, захисника, рятівника від Третьої світової і мирителя України з РФ.

"А після того, як Зеленський оприлюднив закриті деталі розмови із Трампом, де український президент ставив питання "або ядерна зброя, або членство України в НАТО" і Трамп оцінив аргументи як справедливі, на яку реакцію кандидата від республіканців можна було розраховувати? Той вирішив нанести дошкульний удар помсти по егоїзму Зеленського", - говорить політтехнолог.

При цьому Постернак нагадав, що це вже другий раз Зеленський йде на публічне підсвічування слів Трампа, яке викликає у нього лють. За його словами, перший раз він це зробив у інтерв'ю CNN напередодні візиту в США, заявивши, що Трамп сказав, що буде "дуже підтримувати Україну" та пообіцяв "робити все, щоб посилити Україну".

"Зеленський своїми гучними заявами змушує представляти Трампа не як "мирового суддю", що повинен уберегти світ від трансформації російсько-української війни у глобальну, а як насправді друга України, а, значить, прихованого прихильника продовжувача війни. Трамп оцінює це як технологію проти своєї кампанії", - говорить експерт.

При цьому Постернак припустив, що, ймовірно, Зеленський це робить з метою акуратного підігрування Камалі Гарріс і Джо Байдену.

"Як варіант, це така тонка стратегія обставляння українськими прапорцями майбутньої реальної (а не передвиборчої) позиції Трампа в українському напрямку", - додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Трамп звинуватив Зеленського у початку війни з РФ.