Головна Новини Світ США Зобов’язання США нічого неварті: у Британії пояснили, що не так із мирним планом Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Зобов’язання США нічого неварті: у Британії пояснили, що не так із мирним планом Трампа

У Британії вважають, що Трамп готовий подарувати РФ частину України і порушити всі зобов’язання США

сьогодні, 14:04
Поділіться публікацією:

План Дональда Трампа щодо припинення війни в Україні, представлений його радником Дж. Ді Венсом, викликає серйозне занепокоєння і може повністю змінити міжнародні відносини. Таку думку у своїй колонці для The Hill висловив Еліот Вілсон, колишній чиновник Палати громад Великої Британії, який працював з 2005 по 2016 роки, зокрема в Комітеті з оборони та делегації Великої Британії в НАТО.

Зобов’язання США нічого неварті: у Британії пояснили, що не так із мирним планом Трампа

Дональд Трамп

Зокрема, Вілсон зазначив, що кілька днів тому Венс представив мирний план, згідно з яким "нинішню лінію розмежування між Росією та Україною буде демілітаризовано". На його думку, це демонструє готовність відмовитися від України та подарувати Росії значну геополітичну перемогу.

"По суті, мирний план Трампа поступиться Кримом, анексованим у 2014 році, і 20 відсотками української території, які нині перебувають під окупацією, Росії. Послання зрозуміле: якщо ви вторгаєтеся в сусідню країну і зберігаєте військову перевагу, Америка Трампа буде рада бачити, як ви крадете стільки території, скільки зможете захопити", — пише Вілсон.

Також план може змусити Україну відмовитися від вступу до НАТО. Це матиме глобальні наслідки, адже порушить зобов’язання НАТО перед Україною та підірве принцип "відкритих дверей" Альянсу.

"Це рішення надішле потужний сигнал союзникам США у світі про те, що на підтримку Америки більше не варто розраховувати", — зазначив Вілсон.

Він порівняв цей план з Мюнхенською угодою 1938 року, коли Велика Британія та Франція залишили Чехословаччину на поталу нацистській Німеччині.

"Це б транслювало світові, що зобов'язання США, письмове або усне, не має ваги або сенсу. Це буде не "Америка насамперед", а "Тільки Америка" — і всі інші мають дбати про себе самі", — підсумував Вілсон.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Трампа розкрили подробиці його так званого мирного плану щодо України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини