Чи вдасться тоталітарним країнам змінити світовий устрій: У чому небезпека

Одна з ключових завдань альянсу Росії, КНДР та Ірану – послабити вплив США

Авторитарні режими Росії, Китаю та Ірану намагаються нав'язати свій порядок денний та змінити теперішній міжнародний порядок. Таку думку висловивши директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос у Телеефірі, пишуть "Коментарі".

“Ця спілка безсумнівно небезпечна, бо це авторитарні режими, які намагаються нав'язати свій порядок денний. Щобільше, вони намагаються змінити міжнародний лад. І про це, власне, Китай і говорити практично не ховаючись. Про це каже Росія. Що стосується керівництва Ірану, то для нього важливим є збереження своєї влади та протидія Ізраїлю на Близькому Сході”, - сказав Семиволос.

Ключове завдання цього Альянсу – послабити США, вважає експерт. Пекін створює нову політичну конструкцію та хоче запропонувати світові свою альтернативу, додавши він.

“Ця комбінація створює загрози в Індійському океані, Перській затоці і, безсумнівно, створює загрози стратегічним інтересам США у цьому регіоні, і, природно, всьому Заходу. А ключове завдання цього альянсу — послабити США та створити умови, за яких союзники Америки будуть почуватися невпевнено”, — пояснив експерт.

Семиволос також розповів, чи може КНР надавати військову допомогу Росії, наскільки серйозно взагалі слід розглядати співпрацю РФ — КНР і як Європа реанімує відносини з Китаєм.

Нагадаємо, йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що китайська компанія Quzhou Nova придбала мідні злитки у РФ на суму 7,4 млн доларів з металургійного заводу у Дебальцеві, який перебуває під російською окупацією.

Як писали "Коментарі", Росія може почати використовувати проти України нові іранські безпілотники Miraj-532.