Головна Новини Світ Китай Китай купив у Росії метал з окупованого заводу України - Reuters
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай купив у Росії метал з окупованого заводу України - Reuters

Китай придбав товари з тимчасово окупованих територій України

14 квітня 2023, 14:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китайська компанія Quzhou Nova придбала мідні злитки у РФ на суму 7,4 млн доларів з металургійного заводу у Дебальцеве, який перебуває під російською окупацією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Китай купив у Росії метал з окупованого заводу України - Reuters

Мідні злитки. Фото з відкритих джерел

Видання Reuters отримало інформацію від одного постачальника та перевірило її з двома іншими. Таким чином знайшли перші докази торгів КНР з Росією, яка постачає товари з тимчасово окупованих територій від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року.

Згідно з отриманими даними у період з 8 жовтня 2022 року по 24 березня 2023 року китайська компанія Quzhou Nova придбала 3220 тонн мідних злитків на суму 7,4 млн доларів з заводу у Дебальцеве. Підприємство розташоване в тимчасово окупованій Донецькій області.

Quzhou Nova стверджують, що не займаються імпортом та експортом мідних злитків, а після даних від Reuters заявило, що не розуміють цього документу.

"Важко зрозуміти документ, оскільки цей документ не має печатки та підпису", — заявили представники китайської компанії.

Після повномасштабного вторгнення Росії, Китай не вводив жодних обмежень на торгівлю з РФ, однак США погрожували внести компанії до чорного списку, які будуть порушувати санкції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дмитрій Медведєв похвалив скандальні заяви Віктора Орбана про Україну. Угорський лідер заявив, що без фінансування ЄС війна в Україні закінчиться.

Також "Коментарі" писав, що президент Бразилії, який пропонував віддати Крим Росії їде у Китай для переговорів щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини