Головна Новини Світ Беларусь Бойовиків НЗФ з окупованих територій відправляють до Білорусі, - активісти
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовиків НЗФ з окупованих територій відправляють до Білорусі, - активісти

Лукашенко публічно заявив, що отримає всебічну допомогу з боку Кремля. А ось що саме - не уточнив

25 серпня 2020, 20:13 comments1381
Поділіться публікацією:

У зв'язку з масовими протестами в Білорусі в країну відправляють бойовиків з непідконтрольних української влади територій Луганської і Донецької області. Про це повідомляють громадські активісти, передає "Радіо Свобода".

Бойовиків НЗФ з окупованих територій відправляють до Білорусі, - активісти

Джерело: 24 канал

"Охочих" набирають через "військові комісаріати" так званих "ДНР" і "ЛНР".

За інформацією представника "Східної правозахисної групи" Віри Ястребової, бойовиків можуть доставляти до російсько-білоруського кордону. За їх "послуги" пропонують 400 доларів на місяць.

За даними правозахисників, не менше трьох автобусів з "добровольцями" з ОРДЛО вирушили через нефункціонуючий контрольно-пропускний пункт "Ізварине" на українсько-російському кордоні.

Представник омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський підтверджує, що отримав інформацію від "Східної правозахисної групи" про пересування вантажівок з людьми в бік Білорусі.

"І на одній із зупинок вони повідомили на заправці, мовляв — на Білорусь йдемо. Для чого це треба? Ви ж пам'ятаєте головне гасло Путіна і всієї російської дипломатії: "Нас там немає", — зазначив Лисянський.

Відзначається, що після чергової перемоги Лукашенка на виборах і масових протестів, які захлеснули країну через фальсифікації під час голосування, лідер Білорусі публічно заявив, що отримає всебічну допомогу з боку Кремля. А ось що саме — не уточнив. Але поки Росія мовчить. А ось прокремлівські ЗМІ вже почали критикувати білоруську опозицію і шукати "теорію змови" серед західних замовників протестів.

Раніше портал "Коментарі" писали про те, що Світлана Тіхановском розповіла про те, які цілі переслідуватиме, якщо стане главою Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини