Головна Новини Світ Беларусь Тепер офіційно: ЦВК Білорусі назвала Лукашенка переможцем на виборах президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер офіційно: ЦВК Білорусі назвала Лукашенка переможцем на виборах президента

Згідно з офіційними підрахунками ЦВК, Олександр Лукашенко отримав понад 80% голосів

14 серпня 2020, 15:51
Поділіться публікацією:

Центральна виборча комісія Білорусі підтвердила попередні прогнози  про перемогу Олександра Лукашенка на президентських виборах в Білорусі. Про це повідомляє видання TUT.by.

Тепер офіційно: ЦВК Білорусі назвала Лукашенка переможцем на виборах президента

Так, згідно з остаточними даними за кількістю голосів, чинний президент набрав 80,1% голосів виборців, а його основна конкурентка від опозиції Світлана Тихановська — всього 10,1%.

Інші кандидати фактично не зуміли досягти та 2%-го бар'єра, галочку "проти всіх" поставили 4,59% громадян Білорусі, які взяли участь у виборах.

Відзначається, що всі кандидати, які програли, включаючи Тихановську, подали скарги на вказаний результат, назвавши його сфальсифікованим і підтасованим.Однак всі заяви, крім одного, були відхилені членами ЦВК.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ще до оголошення результатів виборів в Білорусі, в найбільших містах Республіки почався масовий протестний рух, його учасники заявили про порушення громадянських прав і свобод, а самі вибори — недемократичними. Самого Лукашенко навіть звинувачували у втечі з країни під тиском опозиціонерів на вулицях, але він заперечує такий фінал  свого 26-річного правління.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини