Головна Статті Світ Міжнародний бізнес Світовий Web Summit у Лісабоні: Україна показала потужні технологічні продукти
commentss Cтатті Всі новини

Світовий Web Summit у Лісабоні: Україна показала потужні технологічні продукти

Наші розробники та IT-компанії представили на форумі 25 стартапів та зібрали на аукціоні €40 тис. для ЗСУ

29 листопада 2023, 18:50 comments1780
Поділіться публікацією:

Світовий Web Summit у Лісабоні: Україна показала потужні технологічні продукти

У Ліссабоні пройшов світовий Web Summit 2023. Фото з відкритих джерел.

Технології на межі фантастики – таке можна було побачити та протестувати у павільйонах найбільшої IT-конференції – Web Summit 2023, що відбулася у Лісабоні. Найбільш сучасні, найцікавіші та найкорисніші для людства IT-продукти та проекти представили 70 236 учасників зі 153 країн світу.

У сфері високих інформаційних технологій немає моди, натомість є актуальні тренди майбутнього, які завдяки талановитим IT-розробникам втілюються у життя та стрімко змінюють його вже сьогодні. Чи переможе штучний інтелект, чи потрібна людям глобальна цифровізація, і в якому напрямку рухатиметься наука, медицина, фінанси, освіта, медіа, сфера розваг, аналітика, e-commerce та інші галузі – відповіді на ці та інші питання шукали та знаходили всі, хто приїхав на саміт у Лісабоні та представив 2608 стартапів.

Web Summit, що проходить з 2009 року, – найбільший у всьому світі tech-форум, який одночасно є чудовою міжнародною платформою для нетворкінгу та пошуку бізнес-партнерств. А ще це своєрідний ярмарок молодих талантів, які вперше виходять на міжнародний IT-ринок та ходять знайти інвесторів, нових партнерів для своїх сміливих проектів, знайти нові можливості для їхнього розвитку. А також просто показати свої IT-продукти спільноті, щоб отримати важливий feedback і запозичити успішний досвід найкращих IT-фахівців.

Світовий Web Summit у Лісабоні: Україна показала потужні технологічні продукти - фото 2

Звичайно ж, штучний інтелект – один із головних "гравців" та одна з найактуальніших тем, яку найактивніше обговорювали учасники Web Summit. Причому багато спікерів говорили про те, що сьогодні AI (англ. artificial intelligence,) – це не альтернатива інтелекту живому, а технологічне доповнення до нього, що безмежно розширює можливості людини. Цей потужний тандем, як прогнозують аналітики, ще довго перевершуватиме за своїм потенціалом ШІ в чистому вигляді. Крім того, саме AI нарешті звільнить людину розумну і творчу від вирішення рутинних завдань та виконання монотонної, нудної та нецікавої роботи. А це безпосередньо вплине на те, що наша праця в багатьох сферах стане більш ефективною і цей показник зростатиме.

Якщо говорити про Україну, то вперше наша команда презентувала вітчизняні розробки на Web Summit у 2021 році. До речі, тоді світ дізнався про нашу цифрову гордість – портал та мобільний додаток Дія. І все ж найголовніше – ми заявили про себе на цьому форумі, як про державу технологічну, а не лише аграрну, як вважалося років 10 тому. Особливо важливо було продемонструвати наші IT-досягнення та зацікавленість України у міжнародному співробітництві на саміті у 2023 році. Адже, незважаючи на те, що в Україні вже другий рік триває повномасштабна війна, наші айтішники продовжують створювати класні технологічні продукти та перспективні проєкти, в які хочуть вкладатися інвестори з багатьох країн.

На нинішній IT-форум українці привезли 25 стартапів, які мають полегшити та зробити більш ефективними абсолютно різні сфери життя, бізнесу тощо. Це і різноманітні програми, і справжні VR-помічники на базі ШІ для профільних фахівців. Наприклад, проект Ringostat – це перша українська бізнес-телефонія, яка працює на основі AI. Або сучасний інструмент на базі ШІ-рішень – Getpin-SaaS, який посилює присутність та впізнаваність компанії в інтернеті. Значно спростить облік та управління бізнесом, що дуже важливо для малих та середніх підприємств нове рішення RemOnline, яке створено у двох варіантах – для мобільного додатка та веб-платформи. Мрією всіх маркетологів можна назвати систему зворотного зв'язку Revisior – вона дозволяє швидко збирати відгуки, автоматично обробляти скарги, що надходять від клієнтів, а також отримувати якісну аналітику, необхідну, наприклад, для стратегічного планування. Продажі компанії, всі комунікації та багато іншого зібрані в єдиному робочому онлайн-просторі для організації щоденних бізнесових процесів – Uspacy. Активно використовує доповнену реальність, щоб підвищити увагу покупця до бренду, інтерактивне рішення InVisionaryBox. Тоді як агентства, проектні та сервісні компанії гідно оцінять інструмент для управління грошовими потоками Finmap. Стартап HOROSHOP допоможе створювати інтернет-магазини нового покоління – локально орієнтовані на місцеві ринки. А новий проект Alty пропонує вирішити завдання з аутсорсингу ІТ-продуктів, він буде консультувати клієнтів і розробляти ефективні рішення для міжнародних компаній. Завдяки сучасним акустичним кабінам для бізнес-переговорів Silentbox таємниці компаній будуть надійно приховані, а сам бізнес отримає додатковий комфортний інструмент комунікації.

Світовий Web Summit у Лісабоні: Україна показала потужні технологічні продукти - фото 3

Серед 25 стартапів, представлених українцями, 4 допомагають акцентувати увагу на фізичному та ментальному здоров'ї людини. Наприклад, цифровий маркет-плейс Nasnaga пропонує своїм користувачам персональну програму покращення здоров'я або надає можливість особистої консультації з тим чи іншим медичним експертом. А ті, хто користується контактними лінзами, напевно подякує технологічному сервісу з догляду за очима – Ochi. Він зробить так, що ви завжди вчасно змінюватимете контактні лінзи і більше ніколи не скаржитиметеся на біль в очах. Ну а якщо виникнуть якісь офтальмологічні питання чи проблеми, користувач швидко отримає медичну підтримку.

Ще два стартапи розроблені спеціально для тих, хто хоче отримати психологічну допомогу або фахівців, які планують надати такі послуги. Aspichi – сучасний VR-помічник психолога, який здатний забезпечити не тільки повноцінне спілкування з пацієнтами за допомогою ІІ та технології 360-відео, але також діагностику пацієнта та навіть його лікування. А якщо ви ще не вибрали свого психолога, то додаток Rozmova допоможе знайти кращого фахівця або стане хорошим кар'єрним трампліном для експертів у цій галузі. Словом, цей проект покликаний закільцювати в єдину систему пацієнтів та психотерапевтів.

Не забули українські розробники про школярів. Спеціально для них створено інтерактивну математичну платформу GIOS на базі ІІ, яка одночасно є зручним маркет-плейсом для репетиторів. А творчі особистості, що розвивають себе в напрямку моди, напевно оцінять нову fashion-платформу з назвою SUITSME.   А якщо ви пишите музику, то ласкаво просимо на Djooky – глобальну ринкову онлайн-систему, де всі творці музики чи пісень зможуть випускати акції на свої твори, а інвестори та фанати – легко їх купувати чи продавати.

На базі ІІ працює платформа YouScan – вона задумана для аналітики соціальних медіа та аналізу зображень. Надійним захисником від зловмисників та помічником у сфері безпеки, оснащеним унікальними технічними функціями, може стати інноваційний пристрій G-MAK. А якщо особа не встановлена чи невідома, стане в нагоді платформа онлайн-верифікації особистості Kycaid Limited – вона спростить компаніям перевірку ідентичності клієнтів та підвищить загальний рівень безпеки. Ріелтори та квартиронаймачі обов'язково захочуть попрацювати у додатку для оренди квартир на базі ШІ – B irb, де всі об'єкти для зручності користувачів розміщені на 3D-карті.

Світовий Web Summit у Лісабоні: Україна показала потужні технологічні продукти - фото 4

Не забули наші айтішники і про екологію. Виробляти екоупаковку, що замінює шкідливий пінопласт, з рослинних матеріалів може український стартап S.Lab. До речі, він увійшов до десятки найкращих на пітчінг-конкурсі. Ще далі пішов проект Releaf Paper – його автори розробили унікальну технологію виробництва паперу з опалого листя.

Окремо хочеться сказати про розробку студентів КПІ ім. Сікорського. Це спеціальний дрон для дослідження водойм, біонічний протез руки, який так потрібен нашим воїнам, які втратили кінцівку, а також IT-технології для розвідувальних БПЛА. Крім того, для допомоги українській армії наша делегація влаштувала благодійний аукціон зі знаковими лотами, серед яких були присвячені війні марки, підписані Залужним, а також український прапор із автографом Буданова. Усього було зібрано €40 тис. Ці гроші підуть на пару сучасних мобільних лазневих комплексів (кожен по €20 тис.) для наших воїнів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини